Quantcast
Channel: Sweden International Horse Show
Viewing all 466 articles
Browse latest View live

Bertram Allen – young and fast

$
0
0

Online results –

Bertram Allen, Ireland, won the first car, a Volkswagen Passat, in this years edition of Sweden International Horse Show. It is the third car this year for the talented young rider.

Tomorrow he and the other competitors get a chance for another car. The winner of Sunday Sweden Grand Prix will receive one and the Leading rider of the show will get another. A third Volkswagen will be presented to the winner of Sunday nights Master Class where the winner ”takes it all”.

Online results

The post Bertram Allen – young and fast appeared first on Sweden International Horse Show.


Andra segern för Angelie

$
0
0

På söndagsförmiddagen gjorde hon det igen! Angelie von Essen på West Falica tog sin andra seger med en snabb runda över 1.40-hinder. Därmed leder Angelie sammanställningen för meetingbilen inför GP-klassen.

FREDAG – Angelie firade med vinst

Angelie von Essen firade sin födelsedag på bästa möjliga sätt! Med West Falica blev det vinst i fredagskvällens 1.45-hoppning.

Angelie bor i England sedan några år men om det till äventyrs skulle vara någon som inte känner igen henne så presenterade hon sig ordentligt i Friends Arena. Stoet West Falica har barit stått i stallet sedan januari i år-
– Hon är väldigt försiktig och samtidigt snabb, säger Angelie.

De sex högst placerade i klassen är kvalade till söndagkvällens Master-hoppning, med en bil i förstapris. Tvåan och trean Olivier Philippaerts och Marlon Zanotelli får konkurrens av fyra svenska tjejer. Förutom Angelica även Jonna Ekberg, Helena Persson och Malin Baryard-Johnsson.

Kompletta resultat

The post Andra segern för Angelie appeared first on Sweden International Horse Show.

John Whitakers häst

Fråga angående galoppsvårigheter!

$
0
0

Hej!

Jag har en varmblodig travare som vägrar gå i höger galopp under ryttare men går i höger galopp vid longering. Jag har provat longera samtidig som ryttare sitter på men han förstår inte vad det är jag vill och det slutar oftast med att han gör en bockning eller stegring. Då vill jag helst inte fortsätta för att jag får för mig att något är fel eller att han bara inte förstår. Jag känner mig inte heller tillräckligt duktig själv för att kunna utbilda och lära en häst. Men jag har specialidrott via gymnasiet för en tränare och då har man möjlighet att få ta med sig egen häst på ridlektion under skoltid. Men jag kan inte göra det eftersom hästen inte vill gå i höger galopp. Det här är ett problem som jag har haft i ca 2-3 år. Jag som ryttare vill också lära mig och utvecklas men det känns som att jag är låst i den här situationen. Vad borde jag göra?

Tacksam för svar!

Hej!

Vid långvariga ridproblem tycker jag att det är bra att utesluta att hästen inte protesterar på grund av obehag eller smärta så i ert fall vore det kanske bra att göra en rörelsekontroll hos en veterinär för att utesluta fysiska problem som gör att han inte vill fatta höger galopp. Veterinären kommer då att palpera (känna igenom) hästen, se när den skrittar och travar på rakt spår, se den longerad samt göra böjprov på honom. I ett fall som ert är det också en stor hjälp att veterinären får se honom riden och se det problem ni har i ridningen. Om man vid undersökningen kan konstatera att han är ohalt och frisk och kry så tycker jag att ett bra nästa steg är att kontrollera hans utrustning. Sadelproblem kan ibland göra att hästen beter sig olika i longering jämfört med ridning.

Om han är frisk och utrustningen är väl anpassad till honom så är nästa steg som du själv har varit inne på att ta hjälp av en tränare! Det kan ibland också vara bra att ta hjälp av en duktig ryttare som kan hjälpa dig att rida honom så ni kan komma vidare om du känner att ni har kört fast.

Stort lycka till!

Med vänlig hälsning

Leg. vet Eva Olsson, Mälaren Hästklinik

Veterinären behöver få veta hästens historia och vad som är problemet, vad vi kallar en anamnes:

_I8A1237_TomasArlemo_svartvit_1200px_q75

Böjprov är en viktig del i att diagnostisera ett problem:

_I8A1116_TomasArlemo_svartvit_1200px_q75

 Longering ger också mycket information, här kan vi se alla gångarter på böjt spår:

_I8A1196_TomasArlemo_svartvit_1200px_q75

Veterinären ser också på hur hästen rör sig på rakt spår:

_I8A1126_TomasArlemo_svartvit_1200px_q75

The post Fråga angående galoppsvårigheter! appeared first on Sweden International Horse Show.

Bertram Allen GP-segrare och meetingbäst

$
0
0

Det är lite kaxigt att komma till Friends Arena och plocka hem tre bilar, speciellt om man bara är 20 år! Bertram Allen ber inte om ursäkt när han som siste startande rider in på arenan och slår Meredith Michaels-Beerbaum med över två och en halv sekunder!

Bertram hade vunnit två bilar innan den här helgen, nu har han utökat bilparken med 150 procent! Igår lördag blev det en Volkswagen och idag ytterligare två, genom GP-segern tog Bertram även hem meetingpriset.

JohanLundh_GP

Bästa svenska ryttare i Grand Prix-klassen blev Johan Lundh med Miebello på fjärde plats. Norrmannen Geir Gulliksen startade först i omhoppningen och höll nollan, tiden räckte till tredje plats.

The post Bertram Allen GP-segrare och meetingbäst appeared first on Sweden International Horse Show.

Stallprat med Årets Hästskötare 2015; Karin Holmqvist!

$
0
0

Lördag eftermiddag träffar vi Karin Holmqvist, en mycket dedikerad skötare till Kristian von Krusenstiernas Biggles som under SIHS 2015 gör sin allra sista start idag under söndagens SIHS. Vi möts upp utanför FEI-stallarna och Karin kommer 2 minuter sent eftersom hon just har gett Biggles sitt foder och fodringstiderna hålls självklart minutiöst.

En känslosam helg Karin öppnar med att berätta om hur mycket känslor som är i sväng just den här helgen när hela Sverige tackar av Biggles. Med tårar i ögonen är det uppenbart att Biggles fasta följeslagare är mycket fäst vid hingsten efter nästan 6 år vid hans sida Europa runt och även vi blir lite tagna av Karins enorma engagemang när hon berättar att det känns att det är den allra sista tävlingen. Hästen har Karin enligt mått mycket bra under helgen och är faktisk lugnare än han brukar vara på tävling då Biggles i vanliga fall är en skön blandning av både nervös, pigg och nyfiken. Att han är lite lugnare än vanligt tror hon beror dels på att han tävlade för bara 3 veckor sen, men till största delen att det är väldigt lugnt i stallet och det finns gott om utrymme för hästarna. Hon fnissar lite och avslöjar att Biggles bara för en vecka sedan var full i bock under ett träningspass med Kristian så energinivån inför SIHS var inget att klaga på.

En tävlingsdag för Karin och Biggles startar redan vid 05.30 då frukost serveras. Det är enbart Karin som utfordrar Biggles båda hemma och under tävling, en viktig parameter för att hålla kontroll på hästens status. Under dagen mockas boxen 3-4 gånger och vattnet byts alltid ut samtidigt. Tävlar Biggles på eftermiddag rids han allltid 20-30 minuter på förmiddagen och får en dusch och lite avslappning i boxen. Innan tävling vill Karin ha 40 minuter till knoppning av man och mulen oljas in och hovarna kratsas. Sadel och träns kommer fram en kvart innan framridning  dit Karin följer hästen med sin ryktväska. I den finns handduk, extra lindor och en rotborste för att lägga den sista finishen. Efter ritten är det dags för ny dusch och magnettäcke samt lindor när Biggles är torr igen. Därefter fortlöper dagen med ompysslande och fordring innan allra sista fodring vid 22.00 då Karins dag är över om allt gått enligt plan.

Här på Friends arena tycker hon att allt funkar utmärkt, men eftersom Karin går väldigt mycket med hingsten för att hålla i gång honom saknar hon lite bättre ytor att göra just detta, idealiskt vore någon slinga säger hon. Biggles och Karin är mycket vana att promenera även hemma eftersom Biggles tycker att skrittmaskinen är djävulens påhitt. Matglada Biggles trivs bra i boxen och har upptäckt att grannens foder står precis utanför hans dörr så han är ganska intresserad av att ta sig ut där. Han dricker också mycket bra vilket Karin är tacksam för.Hon säger också att halm och hö är gratis här vilket inte brukar vara fallet på tävlingar och hon tycker överlag att SIHS i Friends är bra jämfört med andra tävlingar. Det är viktigt att rutinerna hålls ungefär som hemma, Karin säger att det inte är så stor skillnad utöver att et blir lite ”extra noga med allt” på en tävling.

Karin Holmqvist:

Karin

En grooms hämlisar.. Vi försöker lura ut om det är något alldeles unik som hon gör med Biggles, om speciella hjälpmedel eller liknande och Karin svarar så gott hon kan (och säger att några hemligheter måste man ju ha..) Det inte är så mycket konstigheter utan det är lindor, avkylning och magnettäcke som är extra, hemma behandlas han mycket med laser. Biggles har också en speciell sadelpadd som Edward Gaal också använder, den är tydligen så speciell att den beställs per telefon i Holland..

Hemma på Ågesta är det turligt nog SIHS treating vet Axel Wallman som har hand om hästarna, så Karin tycker det känns skönt att han finns på plats här om det skulle vara något, inte alla hästar har turen att sin fasta veterinär är på plats. Hon säger också att tävlingsveterinärer överlag fungerar mycket bra och de gånger de har behövts tidigare har det alltid fungerat toppen. Karin var ju tyvärr tvungen att kalla in veterinären i Doha för ett ultraljud efter att Biggles hamnade i en box med fel granne och hon berättar att hon först ringde Axel Wallman för att få råd. Det verkar alltså ganska vanligt att använda sin egen veterinär som bollplank.

Vi har ju självklart pratat med ryttaren Kristian von Krusenstierna också. Kristian förklarar hur  han litar på Karin 200% (..?) och hennes engagemang och kunnande gör att han kan fokusera på hans jobb- ridningen. Karin är extremt kunnig och är mycket intresserad av allt som rör Biggles ner i minsta detalj från fodring till veterinärfrågor och också hur Kristian rider.

Kristian och Biggles hälsning till Karin: ”Hur hade jag och Biggles klarat oss utan dig? Det är tack vare dig Biggles har kunnat hållas i gång de senaste åren- jag är fantastisk tacksam Karin!”

Och det räcker väl egentligen så. Det är plötsligt mycket klart varför Årets Hästskötare från Ryttargalan 2015 heter Karin Holmqvist, och uppenbart att hästskötare gör ett hästjobb som ingen annan. Stort lycka till med den allra sista tävlingen!

 

Lite lätt rörda av allas kärlek till hästarna,

Eva Olsson och Silje Kynningröd

Intervju Rolf

The post Stallprat med Årets Hästskötare 2015; Karin Holmqvist! appeared first on Sweden International Horse Show.

En fråga om foder!

$
0
0

Hej! Jag har precis köpt en häst och fick av förra ägaren veta att den brukar äta 10 kg hösilage, 1,5 kg havre totalt och betfor morgon och kväll! Han är ett halvblod, 12 år gammal, 1,69 hög och används för dressyr och skogsridning. Jag är ingen foderexpert och tänkte höra om ni har några tips om vad jag ska tänka på med foderstaten?

Mvh/ Sofia

Hej Sofia!

Tack för din fråga. Svaret på den här frågan skulle kunna bli hur långt som helst och en foderstat måste anpassas både efter hästens storlek men också efter vilket arbete den utför och vilket hull den har. Men den viktigaste saken att tänka på är att hästen är en gräsätare och ska därför ges i huvudsak hö eller hösilage.

Hästen behöver ha minst 1,2 kg ts (torrsubstans) per 100 kg för att må bra och de flesta äter mellan 1,5 kg ts och 2,5 kg ts per 100 kg. Det är svårt att ge mer än generella råd utan att veta hur din grovfoderanalys ser ut, men om din häst är i normalhull så borde den väga runt 600 kg och då brukar de behöva ha ca 14-18 kg hösilage per dag. Eftersom din häst inte utför ett hårt arbete så kan de i det flesta fall klara sig på bara ett bra grovfoder och eventuellt tillskott av mineraler och vitaminer, men man behöver en grovfoderanalys för att kunna kontrollera att den får i sig alla näringsämnen den behöver.

Prova därför att ge lite mer hösilage och ta bort havre och Betfor. Givetvis kan du ge lite havre eller betor som belöning om du känner att du måste. Dela upp fodergivan på flera gånger per dygn eller ge fri tillgång så att hästen får ägna många timmar åt att tugga och leta efter mat. När du köper grovfoder så tänk på att välja ett hygieniskt bra och näringsanpassat hösilage – detta är mycket viktig.

 

Med vänlig hälsning

Leg. vet Eva Olsson, Mälaren Hästklinik

_I8A1476_TomasArlemo_svartvit_1200px_q75

 

The post En fråga om foder! appeared first on Sweden International Horse Show.

Peter Kallings om doping!

$
0
0

Peter Kallings, FEI’s officiella veterinär för dopingkontoll på Sweden International Horse Show berättar lite mer om hur dopingkontrollen går till på tävlingarna:

Hur många prover tas under helgen?

Vi tar dopingprov på 7-8 av hästarna som startar under helgen, enligt reglerna måste vi ta prov på minst 5% av antalet startande i FEI- klasserna vilket hade varit 4-5 st. Hittills har vi tagit både urin- och blodprov på samtliga. Vilka hästar som ska provtas väljs ut slumpmässigt. Vid OS och VM provtas alltid alla medaljörer. Man kan även välja att provta en häst för att man har någon specifik misstanke mot den hästen.

Om provet kommer tillbaka negativt så tillkännages det på FEI’s hemsida. Om det däremot är positivt så kontaktar det nationella förbundet den ryttaren vars häst lämnat det positiva provet. Alla prover delas upp i ett A-och ett B-prov. A-provet analyseras först och om labbet hittar något i A-provet så kan ryttaren välja att få även B-provet analyserat på samma eller ett annat lab. Det måste då visa samma resultat som A-provet för att det ska räknas som ett positivt prov.

Vad blir påföljden vid ett positivt dopingprov?

Hittar man en dopingsubstans, alltså en”banned substance”, helt förbjuden substans till skillnad från en otillåten medicinering, kan både hästen och ryttaren omedelbart bli avstängda och ryttaren får böter. Vid fynd av otillåten medicinering (alltså en häst som har spår av en medicin som är tillåten att användas på tävlingshästar men som måste ha gått ur kroppen vid tävling) stängs ryttaren av och får böter.

Hur ofta händer det att dopingproverna är positiva?

I Europa är ca 1% av dopingproverna positiva medan det globalt sett är ca 2-4% som är positiva. I Europa hittar vi oftast otillåtna medicineringsfall, ofta NSAID (antiinflammatorisk och smärtstillande medicin) samt kortikosteroider och foderkontaminationer, det vill säga att hästen av misstag fått i sig en otillåten substans via sitt foder. Globalt sett kan man även hitta rena dopningsfall med anabola steroider, stimulerande medel, lugnande psykofarmaka för människor med mera.

Internationella förbundets, FEI’s officiella veterinär för dopningskontroll och dopingspecialist Peter Kallings:

FullSizeRender (8)

The post Peter Kallings om doping! appeared first on Sweden International Horse Show.


Stjärnor i ädel tävlan

$
0
0

Komikern Anders ”Ankan” Johansson fick högst stilpoäng och kom tvåa i själva hoppningen, som Lisa ”Misslisibell” vann.

Årets stjärnhoppning var som vanligt en utmaning för alla inblandade.

Programledaren Behrang Miri som trillade av har rutinmässigt undersökts på sjukhus. Han är oskadd och mår bra.

Resultat

The post Stjärnor i ädel tävlan appeared first on Sweden International Horse Show.

Tre bilar till Bertram Allen

$
0
0

Det är lite kaxigt att komma till Friends Arena och plocka hem tre bilar, speciellt om man bara är 20 år! Bertram Allen ber inte om ursäkt när han som siste startande rider in på arenan och slår Meredith Michaels-Beerbaum med över två och en halv sekunder!

Bertram hade vunnit två bilar innan den här helgen, nu har han utökat bilparken med 150 procent! Igår lördag blev det en Volkswagen och idag ytterligare två, genom GP-segern tog Bertram även hem meetingpriset.

Läs mer om Bertram Allen här

JohanLundh_GP

Bästa svenska ryttare i Grand Prix-klassen blev Johan Lundh med Miebello på fjärde plats. Norrmannen Geir Gulliksen startade först i omhoppningen och höll nollan, tiden räckte till tredje plats.

The post Tre bilar till Bertram Allen appeared first on Sweden International Horse Show.

Patrik tvåa i küren

$
0
0

Patrik Kittel klättrade en placering i söndagens kür och slutade tvåa i Världscupküren. Därmed gick han upp i ledningen totalt i Reem Acra FEI World Cup Dressage.

Hans Peter Minderhoud vann karriärens första bil, en Volkswagen, när han nådde över drömgränsen åttio procent, närmare bestämt 80,95.

– Jag har tittat på bilen inne på arenan. Och tänkt – en svensk ryttare ska inte kunna vinna en orange bil. Det är ju vår nationsfärg, sa Hans Peter Minderhoud.

De två herrarna på podiet, Hans Peter och Patrik, har båda tre fullfjädrade Grand Prix-hästar att välja mellan. Så deras kalendrar är fullspäckade fram till finalen i Göteborg, Scandinavium , 24-28 mars med de återstående detävlingar av Reem Acra FEI World Cup.

Patrik lär vara finalklar. Han har sviten, en seger och två andraplatser och 54 poäng, i sina tre starter.
Hans Peter är sjua för ögonblicket.
– Jag rider närmast Salzburg och så London före jul och Amsterdam i januari, berättade han.

Patrik och Hans-Peter kan luta sig tillbaka och planera vilken häst de helst vill rida i finalen.
– Jag vill nog rida Scandic, säger Patrik.
För så här bra som Scandic nu visar upp sig har knappt gjort som yngre. Deja Patriks EM-häst behöver resträning och att gå både i Göteborg och sen flyga till Doha, Qatar för tävling blir för mycket.

Kompletta resultat

Patrik trea i Grand Prix

– Jag är väldigt nöjd med ritten och hur Scandic jobbade, förklarade Patrik när han kom ut från prisutdelningen.
16-åriga Watermill Scandic H.B.C visade att han både vill och kan vara med i toppen.

Men 17-åriga Parzival och Adelinde Cornelissen, dagens tvåa, visade att åldern inte spelar någon roll. Lika elegant som alltid och i bästa tävlingsform gjorde Parzival piaff och passage av högsta klass.
Dessutom spelar han gärna ett spratt med Adelinde.

Efter halt och sluthälsning försökte han sig på en rusch och fick faktiskt Adelinde ur balans för en sekund.
– Han var förvånansvärt lugn och avspänd och reagerade inte alls på bakgrundsskärmen, sa Adelinde med en förvånad min.
Under karriären har Parzival hittat på en del spännande trick. Men med ålderns rätt väntar han nu till efter programmet.

Vann klassen gjorde holländske Hans Peter Minderhoud på Glock’s Flirt.

Hela sju svenska ryttare är med bland de 15 ryttarna i küren. Det är ett mycket fint facit.
Det kommer att bli en häftig upplevelse med svåra program, oväntade vägar och härlig musik.

Kompletta resultat

 

The post Patrik tvåa i küren appeared first on Sweden International Horse Show.

Fråga om återbesök efter behandling av hälta!

$
0
0

Hej!

Jag har en fundering kring min dotters ponny! Hon går som hoppponny men går även mycket skogs och markarbete, behandlades för ca 4 veckor i både hovled och kotorna, vi röntgade hennes ben utan anmärkningar! Men nu efter en lung igångsättning är hon ännu oren, inte halt på volt i vänster varv, inget annat än i höger varv! Har haft en Equiterapeut som kollat henne och säger att hon är fin och bra i musklerna! Vad skall vi göra!!? Veterinär igen, sätta igång ordentligt och se vad som händer, vattenträning??? Mvh Viktoria

 

Hej Viktoria!

Vad synd att er ponny fortfarande är lite halt, men det är faktiskt inte ovanligt att man kan behöva behandla inflammerade leder mer än en gång. Jag rekommenderar alltid att man gör ett återbesök 2-3 veckor efter en ledbehandling för att följa upp behandlingsresultatet, ibland behövs som sagt mer än en behandling för att få bukt med en ledinflammation. Vid ett återbesök gör man en ny hältkontroll och om man fortfarande ser en hälta så kan man ibland behöva göra en vidare utredning om orsaken till hältan och eventuellt behandla mer.

Så i ert fall där ni haft konstaterad hov- och kotledsinflammation så skulle jag rekommendera ett återbesök till veterinären innan vidare igångsättning!

Med vänlig hälsning,

Leg. vet, Eva Olsson, Mälaren Hästklinik

hälta ponny

The post Fråga om återbesök efter behandling av hälta! appeared first on Sweden International Horse Show.

Jonna Ekberg vann Masterklassen

$
0
0

Jonna Ekberg såg till att sista Volkswagen-bilen stannade i Sverige,eller i alla fall i svensk ägo, eftersom hon bor och jobbar i Belgien hos välkända Stephex Stable.

25-åriga Jonna och Freestyler klarade tillsammans med Olivier Phillipaerts fyra omgångar i Master-hoppningen, där ryttarna turades om att bestämma vilket hinder som skulle höjas. Sista rundan avgjordes på tid och här var Jonna snabbast.

Med anledningen av segern avbokade Jonna flyget hem till Belgien.
– Har jag vunnit min första bil ska jag minsann köra den hem också, säger Jonna.

Resultat

The post Jonna Ekberg vann Masterklassen appeared first on Sweden International Horse Show.

När ridåerna går ner!

$
0
0

Vilken helg vi har haft!

Enda sedan i tisdags har veterinärerna funnits på plats för att överse hästarnas välmående. Många av hästarna har rest mycket långt och kan vara påverkade av resan vid ankomst, så veterinär finns på eller nära arenan redan från dess att första hästen anländer. Många av hästarna har redan nu lämnat arenan och de sista kommer ha lämnat senast 09.00 måndag morgon, Axel Wallman kommer stanna kvar på arenan tills dess att sista transporten rullar iväg hemåt.

Hästarnas välmående är av stor vikt då hästarna är själva grunden för Sweden International Horse Show och arrangörerna tar självklart detta på mycket stort allvar. Stora resurser läggs på veterinärer och säkerhet kring hästarna och det är en förutsättning för att överhuvudtaget kunna arrangera Sweden International Horse Show

Tyvärr har vi haft ett par tuffa utmaningar varav det mest påtagliga var körhästen som avled under fredagens tävling men det känns mycket bra att organisationen har fungerat exakt så som vi hade hoppats på. Akuta situationer kan alltid uppstå när man har 315 hästar samlade på en plats och att vi har övat på olika krisscenarion innan har gett den veterinära organisationen en trygghet.

Vi kommer självfallet uppdatera bloggen så fort vi får nyheter kring obduktionen av den avlidna hästen samt om det skulle vara annan veterinärrelaterad information kring SIHS 2015 som kan vara av intresse i efterhand.

Vi tackar så mycket för alla frågor vi har fått, vi har tyvärr inte hunnit svara på alla men bloggen kommer leva vidare och chansen att ställa fler frågor kommer annonseras inom kort. Men en fråga har vi sparat till imorgon, så kika in här då!

Stort tack alla som följt oss under helgen- det är fantastiskt kul att få låta er ta del av vårat arbete!

Med vänlig hälsning

Leg. vet Axel Wallman, Leg. vet Marianne Lindsjöö, Leg. vet Eva Olsson, Silje Kynningröd

 

Framtiden i veterinärbranschen är säkrad, Axel med sonen Erik:

Axel och Erik

The post När ridåerna går ner! appeared first on Sweden International Horse Show.

Mästarnas mästare vann körningen

$
0
0

Mästarnas mästare gjorde det igen. Fyrfaldige världmästaren och flerfaldige världscupvinnaren IJsbrand Chardon från Holland vann fyrspannens världscupklass i Friends Arena.

Det var liksom inget snack, Chardon tog enkelt ledningen i första omgången. Även i andra omgången gick det undan och trots ett stopp i sista teknikhindret gick han i mål nästan sex sekunder före tvåan Michael Brauchle, Tyskland.
– När man kör mot några av världens bästa och vinner har man gjort ett bra jobb, säger Ijsbrand Chardon.

Banbyggaren Dan Henriksson fick beröm av kuskarna.
– En mycket bra och teknisk bana som kräver att man är försiktig och har kontroll, säger Ijsbrand och menar att det är en fördel jämfört med hur det var när världscupen startade.
– Då var det rakt fram i hög fart och då kan det bli riskabelt.

Axel Olin startade i första omgången men slutade på sjätte plats och gick inte vidare.
Hästen Wittstein är relativt ny i spannet och har inte gått inomhus tidigare.
– Jag kommer inte att köra världscupen utan satsar på utomhussäsongen till våren, säger Axel.

Alla kuskar öser beröm över arrangemanget och publiken i Friends Arena.
– Det är fantastiskt att köra här och vi kommer gärna tillbaka nästa år!

Resultat

The post Mästarnas mästare vann körningen appeared first on Sweden International Horse Show.


Publikrekord igen!

$
0
0

Publiken älskar Sweden International Horse Show. Närmare 4 500 fler personer än i fjol besökte evenemanget, 89 318 mot 84 854.

Lördagseftermiddagens matiné slog ett eget rekord i sig, med publiksiffran 15 726. Aldrig förr har så många samtidigt besökt ett enskilt ridsportevenemang inomhus.
– Fantastiskt roligt att så många kommer till vår show, säger Ulf Rosengren, ordförande i organisationskommittén.

– Men ännu är vårt mål inte nått och nästa år kommer vi tillbaka med en ännu bättre show, lovar Ulf Rosengren.

De flesta har sina favoriter bland ryttarna eller i programmet.
– Min höjdpunkt i år var när John Whitaker red ärevarv till stående ovationer, säger Ulf Rosengren.

The post Publikrekord igen! appeared first on Sweden International Horse Show.

Sportchefen Malin vann 7-årsfinalen

$
0
0

Det blev dubbelt Linköping i topp när finalen för sjuåriga hopphästar avgjordes i Champion of the Youngsters presented by Agria.

Vann gjorde sportchefen för Sweden International Horse Show. Malin Baryard-Johnsson på fina skimmeln H&M Second Chance.

Malin rider nationellt för Linköpings Fältrittklubb och klubbkompisen Jonna Ekberg gjorde sitt bästa för att hänga med i tempot och lyckades nästan. Tre tiondelar skiljde vid mållinjen, 26,80 mot Malins 26,50.

Resultat

The post Sportchefen Malin vann 7-årsfinalen appeared first on Sweden International Horse Show.

24 – 27 november 2016 är vi tillbaka

$
0
0

Vilken fest och vilka tävlingar! Precis alla vi pratar med hyllar den svenska publiken och stämningen på Friends Arena. Och vi slog inte bara ett nytt världsrekord utan fick en fantastisk upplevelse.

Tusen tack alla ni som kom och gjorde det här till en oförglömlig helg!

Efter fyra känslofyllda dagar så börjar nu arbetet med nästa års evenemang.

24 – 27 november, 2016 ses vi igen!

 

The post 24 – 27 november 2016 är vi tillbaka appeared first on Sweden International Horse Show.

New world record!

$
0
0

The audience loves Sweden International Horse Show. Almost 4 500 more people than last year visited the event, 89,318 against 84,854. And saturday afternoon matinee beat its own world record, 15 726 spectators was on place!

Never before have so many visiting a specific equestrian events indoors.

– Fantastic that so many people come to our show , says Ulf Rosengren , president of the organizing committee.

– But still , our goal is not reached and the next year we come back with an even better show , promises Ulf Rosengren.

The post New world record! appeared first on Sweden International Horse Show.

24 – 27 November 2016 we’ll meet again

$
0
0

Magic atmosphere and fantastic sport! Everyone we talk to salute the Swedish audience and the atmosphere at the Friends Arena. And we did not only set a new world record, we also had a fantastic experience.

Many thanks to everyone who came and made this an unforgettable weekend!

After four emotional days now begin our work on next year’s event.

24 -27 November , 2016 we’ll meet again!

The post 24 – 27 November 2016 we’ll meet again appeared first on Sweden International Horse Show.

Viewing all 466 articles
Browse latest View live